Verzenden & Retourneren

Wat is de levertijd?

Alle bestellingen geplaatst op werkdagen voor 16:00 uur worden diezelfde dag verzonden. De volgende werkdag wordt het pakket bezorgd door pakketbezorger PostNL. Wij hebben een grote voorraad, waardoor wij een grote mate van leverbetrouwbaarheid kunnen garanderen. In enkele gevallen kan het zijn dat een product echter niet voorradig is. Wij zullen er in dat geval alles aan doen uw pakket alsnog zo snel mogelijk te leveren.

Pakketbezorger PostNL heeft ook een grote mate van leverbetrouwbaarheid. Vrijwel alle pakketten zullen binnen 24 uur worden geleverd. In uitzonderlijke gevallen kan het voorkomen dat dit niet lukt. Innovator Cosmetics heeft hier helaas geen invloed op.

Werkwijze voor bestellingen met artikelen die niet voorradig zijn

Wij verzenden onze pakketten altijd zodra deze compleet zijn. Mocht een product niet op voorraad zijn, wordt u per e-mail geïnformeerd over de te verwachten levertijd. De levering kan dan enkele dagen vertragen. In sommige gevallen zorgen wij voor een deellevering. Dit doen wij wanneer een artikel na een aantal dagen nog niet leverbaar is bij de leverancier. U ontvangt de niet-voorradige artikelen op een later moment.

Pakketbezorger
 PostNL
 
Zodra uw bestelling aan pakketbezorger PostNL is overhandigd wordt automatisch een e-mail verstuurd met hierin de gegevens om de zending te kunnen volgen. Kunt u het pakket niet op het aangegeven tijdstip in ontvangst nemen, dan laat de pakket bezorger een briefje achter in uw brievenbus. Hierop staan de contactgegevens van PostNL. Desgewenst wordt het pakket nogmaals bezorgd op het afgesproken tijdstip of bij een PostNL vestiging.

Bezorgkosten binnen Nederland

Bij bestellingen binnen Nederland rekenen wij € 4,95 verzendkosten per zending.

Pakket niet ontvangen?

Heeft u binnen drie werkdagen na ontvangst van onze verzend e-mail uw bestelling niet ontvangen, neemt u dan contact op met onze klantenservice. Zij zijn te bereiken per e-mail: info@innovatorcosmetics.nl. Wij starten dan een onderzoek naar de zending.

Service & Garantie & Retourneren Innovator Cosmetics

Algemene vragen of klachten

Voor vragen zijn wij telefonisch of per e-mail bereikbaar:
T: +31 (0) 6 40 20 10 21
E: info@innovatorcosmetics.nl

Wat te doen bij een verkeerde levering?

Heeft u een verkeerde levering ontvangen, neemt u dan contact op met onze klantenservice via e-mail: info@innovatorcosmetics.nl. Onze medewerkers helpen u graag verder en lossen het probleem direct met u op.


Wat te doen bij een defect product binnen de garantie periode?


Op alle elektronische producten heeft u ten minste één jaar garantie. Stuur het defecte product retour met uw pakbon en de reden van retour.

Stuur het product samen met de pakbon retour naar:

Innovator Cosmetics
t.a.v. afdeling klantenservice 
Amsterdamsestraatweg 196
3551CN Utrecht

Vergeet niet het pakket voldoende te frankeren! Retourzendingen die ongefrankeerd of onvoldoende gefrankeerd naar Innovator Cosmetics worden gestuurd, worden niet door ons geaccepteerd. Tevens raden wij u aan om het pakket te verzekeren. U bent namelijk zelf aansprakelijk voor de retourzending. Uw klacht wordt binnen 4 dagen na ontvangst in behandeling genomen en opgelost.

Welke producten kan ik niet retourneren?

Uitsluitingen voor retourzendingen zijn de verbruiksartikelen die al geopend zijn. Deze producten kunnen niet worden geretourneerd.

 

Verpak het artikel goed en stuur het pakket retour met een kopie van de aankoopfactuur voor een snelle verwerking.

Innovator Cosmetics
t.a.v. afdeling klantenservice 
Amsterdamsestraatweg 196
3551CN Utrecht